Turismul in Romania

România, situata în Europa de Est, în Peninsula Balcanică, are o populaţie de 22 de milioane de locuitori, Cazare Romania avand vecini la est şi nord Moldova şi Ucraina, la sud-est – Marea Neagră, la sud – Bulgaria, la sud-vest – Serbia şi Muntenegru – şi la vest Ungaria.

Click pe harta pentru a selecta obiectivul turistic

Harta Romania

Turismul in Maramures Bisericile de lemn din Maramures Turismul in Bucovina Manastirile pictate din Bucovina Cetatea Rasnov Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Barajul de la Bicaz Salina Praid Manastirile din Neamt si Turismul in Judetul Neamt BUCURESTI - capitala Romaniei Turismul in Iasi Pestera Ursilor Pestera Muierilor Parcul National Retezat Palatul Parlamentului Sighisoara Cetatea Alba Iulia Pestera Scarisoara Sibiu - Capitala Culturala Europeana in 2007 Sarmisegetuza Muntii Fagaras - Transfagarasanul si Barajul Vidraru Statiunea Paltinis Castelul Bran - Castelul lui Dracula Castelul Corvinilor Mausoleul Eroilor de la Marasesti Turismul in Brasov - Biserica Neagra Sinaia si Busteni Cetatile Ponorului, Muntii Apuseni Ateneul Roman - Bucuresti Ansamblul monumental de la Targu Jiu - Constantin Brancusi Statiunea Baile Herculane Castelul Peles - perla regalitatii in Romania Salina de la Slanic Prahova Delta Dunarii Litoralul Marii Negre Manastiri din Dobrogea

Din punct de vedere geografic, ţara este împărţită în patru zone: Transilvania, Moldova, Ţara Românească şi Dobrogea.

Litoralul romanesc al Marii Negre, supranumit si Riviera romaneasca, se intinde pe o lungime de 245 de km si include cel mai mare port românesc, Constanţa.
Capitala României si cel mai mare oras cu o populatie de peste 2 milioane locuitori este Bucureşti.Din 1 ianuarie 2007 Romania este stat membru al NATO, ONU si din ianuarie 2007 a Uniunii Europene (UE).
Climatul este temperat-continental, cu ierni pline de zăpadă şi veri calde. Este o destinaţie turistică tot anul.

Cu o lungă şi distinsă istorie, România este un tezaur de cultură, artă şi frumuseţe naturală. În ciuda greutăţilor şi a provocărilor de a fi o ţară în dezvoltare, frumuseţea României este magnifică prin mulţimea de monumente, tradiţii şi locuri culturale moştenite.

România este unicul loc în lume unde mai multe Manastiri Ortodoxe cu exteriorul lor remarcabil si cu frescele interioare au fost păstrate şi transmise din timpuri medievale, iar datorită unicităţii şi valorii artistice ele au fost adăugate în 1993 în Lista Internaţională a Moştenirilor a UNESCO.

Într-adevăr, nu este nici un alt loc pe pământ unde un astfel de grup de mănăstiri, precum Voronet, Moldovita, Sucevita, Humor, Probota, Putna mai pot fi observate cu o calitate atât de înaltă a frescelor exterioare. Folosind culori precum Albastrul de Voroneţ, Roşul de Humor sau Verdele de Arbore, pictorii (majoritatea necunoscuţi) au descris poveştile biblice ale pământului şi ale raiului, scene din viaţa Sfintei Fecioare şi a lui Iisus Hristos, povestiri despre începuturile omenirii şi viaţa după moarte.

Un alt grup îl reprezintă Bisericile din Lemn din Maramures, exemple unice care combină stilul gotic cu tradiţionala construcţie din lemn. Cele mai multe din aceste clădiri au fost construite în timpul secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea, în locul bisericilor vechi care nu mai existau. Cele prezente sunt făcute din buşteni groşi, sunt destul de mici, întunecate în interior şi pictate cu scene biblice. Trăsăturile principale sunt turla înaltă deasupra intrării şi acoperişul masiv care pare să micşoreze corpul principal al edificiului. Au fost adăugate în Lista Internaţională a Moştenirilor Culturale a UNESCO în 1999.

Sfinx Bucegi Sfinx Bucegi

Traversată de apele Dunarii, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoşii şi împăduriţii Muntii Carpati, Coasta Marii Negre şi Delta Dunarii, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată.

Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo trăiesc şi menţin pentru sute de ani tradiitiile. În România este o abundenţă a arhitecturii religioase şi a oraşelor medievale şi a castelelor.
În ultimii ani, România şi-a câştigat rapid identitatea ca o cunoscută destinaţie turistică şi are multe de oferit călătorilor. Multe staţiuni pentru vară sau pentru iarnă, pentru schi, precum Sinaia, Busteni, Predeal, Poiana Brasov şi Vatra Dornei sunt situate în frumoase văi şi pe povârnişuri de munte.

[php] //start show banner if country is not finland if(function_exists('wp_ip2nation_getcountry')) { $ip = $_GET["ip"]; if(empty($ip)) { $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; } $nation = wp_ip2nation_getcountry($ip); $country = $nation->country; $customIps = array('128.214.211.136'); if (!in_array($ip, $customIps)) { if ($country != "Finland") { echo '[a href="https://www.romanianmonasteries.org/ro/romania/ghiduri-turistice-romania/album-romania-oameni-locuri-si-istorii"][img class="noborder" title="Album Romania, oameni, locuri si istorii" src="https://www.romanianmonasteries.org/images/banner-Romania-oameni-locuri-obiceiuri.jpg" alt="Album Romania, oameni, locuri si istorii" /][/a]'; } } } //end show banner if country is not finland [/php]

Coasta Mării Negre este destinaţia preferată pentru vacanţele familiilor, având 100 de km de plaje cu nisip auriu şi fin şi multe staţiuni precum Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Neptun, Saturn.
Cea mai importantă staţiune este Mamaia, situată la nordul oraşului Constanţa fiind o destinaţie populară în timpul verii, pentru români şi pentru turiştii străini, ca urmare a programelor de investiţii majore.

La graniţa dintre Transilvania şi Muntenia sunt cunoscutele Castelul Bran, cunoscut ca şi Castelul lui Dracula şi oraşele medievale Brasov şi Sighisoara. Iasul este locul celei mai vechi universităţi din România, fondată în 1860.

România este altfel decât tot ce aţi trăit înainte. Este un loc plin de mistere şi legende, în care castelele, fortăreţele şi bisericile scot în relief frumuseţea peisajelor. Îmbinarea arhitecturii medievale şi a modernismului vestic face din România o experienţă unică şi bogată pentru fiecare turist.
Sistemul de imigrare şi de vamă este destul de relaxat, mulţi dintre cei care vin în România neavând nevoie de viză înainte. Puteţi ajunge cu avionul, cu trenul, cu autobuzul sau cu masina.

[php] //start show banner if country is not finland if(function_exists('wp_ip2nation_getcountry')) { $ip = $_GET["ip"]; if(empty($ip)) { $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; } $nation = wp_ip2nation_getcountry($ip); $country = $nation->country; $customIps = array('128.214.211.136'); if (!in_array($ip, $customIps)) { if ($country != "Finland") { echo '[a href="https://www.romanianmonasteries.org/ro/romania/ghiduri-turistice-romania/album-romania-anotimpuri"][img class="noborder" title="Album Romania - Anotimpuri" src="https://www.romanianmonasteries.org/images/banner-Romania-anotimpuri.jpg" alt="Album Romania - Anotimpuri" /][/a]'; } } } //end show banner if country is not finland [/php]