Festival de arta medievala in Cetatea Neamtului

May 5th, 2009

Cetatea NeamtCetatea Neamt este un obiectiv foarte important realizat cu fonduri comunitare. Este vorba despre 2, 5 miloane de euro, dintre care 10% fiind suportati de catre Consiliul Judetean. Pe timpul lucrãrilor, accesul vizitatorilor în incinta a fost interzis.

La inceputul lunii iulie va avea loc inaugurarea oficialã, prin reluarea sarbatorii Ziua Cetatii, cand va fi organizat si un festival medieval de o amploare si mai mare decat a celui de la Sighisoara.

Accesul în cetate se face pe un drum asfaltat, iar la intrare, deasupra portilor din barne masive troneaza drapelele Romaniei si Uniunii Europene, care încadreaza stema Moldovei, avand încrustate în arama capul de zimbru si crinii regali. În interior, încaperile au fost restaurate, iar la etaj au fost create culoare de legatura cu terasele de unde va putea fi admirata panorama Vaii Ozanei.

Turistii sunt informati, prin intermediul unor placute, care a fost destinatia initiala a fiecarei încaperi. In plus, in interiorul cetatii va fi amenajata o expozitie permanenta, cu obiecte medievale.