Autobuz turistic in Bucuresti

April 28th, 2009

BucurestiMunicipalitatea vrea sa infiinteze o linie de transport turistic pentru promovarea si transformarea Bucurestiului intr-un obiectiv turistic, precum si pentru cresterea gradului de mobilitate al turistilor care merg la obiectivele de atractie turistica din Capitala.

Acesta ar avea ca punct de plecare Piata Presei Libere si va opri în 17 zone considerate de interes, cum ar fi: la Manastirea Casin, la Piata Victoriei, la Palatul CEC, pe bulevardul Elisabeta, la Piata Operei, va ajunge în Cotroceni, la Palatul Parlamentului, la Piata Unirii, la Universitate, la Foisorul de Foc, Piata Romana, Piata Charles de Gaulle si înapoi la Piata Presei.

Atenul RomanLinia va functiona zilnic, intre orele 9.00 si 20.00, cu patru autobuze Mercedes care vor circula la un interval de succedare de aproximatuv 25 minute, in functie si de intensitatea traficului rutier general.

Turistii vor plati 25 de lei pentru o zi de calatorie, un tichet permitându- le sa urce sau sa coboare de mai multe ori în oricare punct de pe traseu. Copiii de pâna în 7 ani au gratuitate, iar cei cu vârste între 7 si 14 ani platesc 10 lei. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul www.pmb.ro, unde puteti posta si pareri pro sau contra pâna pe 5 mai, când va fi dezbatut public. Autobuzul turistic face parte din strategia primariei de a face Capitala mai atractiva pentru vizitatori.