Se deschide partia de schi din apropierea Manastirii Voronet

January 31st, 2010

VoronetPartia de schi construita in apropierea Manastirii Voronet, printr-un proiect european, va fi inaugurata oficial in 5 februarie, având un grad de dificultate mediu-dificil.

Intregul proiect de reabilitare si modernizare a zonei Arinis din oras, in valoare de 11 milioane de euro, a inceput in 2004, a primit finantare in octombrie 2005, iar acum este inaugurata. 

In urmatoarele cinci saptamâni vor fi organizate, in week-end, la baza pârtiei, diverse concerte, iar pe pârtie vor avea loc concursuri sportive.

Partia este dotata cu cinci tunuri de zapada, o masina de batut zapada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie si instalatie de iluminat.
Pentru cei care doresc sa invete sa schieze, aceasta se poate face in partea superioara a pârtiei, mentionând ca a fost proiectata si o a doua pârtie care sa fie deservita de acelasi telescaun.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri si o diferenta de nivel de 283 de metri, cu o inclinare medie de 19,7 la suta, având o capacitate de primire optima de 873 de schiori pe zi.

Proiectul de reabilitare si modernizare a infrastructurii turistice din zona Arinis mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscina acoperita si o piscina in aer liber, un bazin de inot pentru copii, retele de utilitati in parc si un punct de informare turistica.