7 partii noi in Masivul Sureanu

January 12th, 2010

Muntii Sureanu - partie schiSapte noi partii de schi îi asteapta pe împatimitii sporturilor de iarna în Muntii Sebesului, în zona sureanu-Curmatura-Auselu, în apropierea Luncilor Prigoanei.
Cea mai lunga partie are 1.700 m, iar cea mai scurta 600 m. Cele patru partii sunt deservite de doua teleschiuri – primul, Curmatura, functioneaza din decembrie 2009, iar cel de-al doilea, Sureanu, a trecut de probe, urmand ca în acest weekend sa functioneze normal, împreuna cu celelalte trei partii pe care le deserveste.

Cele sapte partii au o lungime cuprinsa între 600 de metri si 1.200 de metri si grade de dificultate de la usor pana la dificil. Una singura dintre toate partiile nu este functionala înca la întreaga capacitate. Investitorul a amenajat si doua sisteme de teleschi care au o capacitate de transport de 700 de persoane pe ora.

Preturi teleschi: 60 de lei pentru adulti si 45 de lei pentru copii este pretul abonamentelor de o zi pentru cele doua teleschi-uri de pe partiile din Sureanu-Curmatura. O urcare este taxata cu 4 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.

Deocamdata, teleschi-ul functioneaza doar sambata si duminica între orele 09.00 – 17.00. Unul dintre acestea, care deserveste partiile de pe culmea Curmatura, poate fi pornit si în timpul saptamanii daca exista cel putin 15 persoane cu abonament de o zi.

Din Sebes pana la Oasa drumul este asfaltat în stare foarte buna, iar de la Oasa pana la partii, pe aproximativ 20 km este un drum pietruit, soferii fiind avertizati sa aibe masinile dotate cu pneuri de iarna si lanturi.
Zona e frumoasa, partiile constituind un adevarat punct de belvedere, putandu-se admira varful Sureanu, 2.059 m altitudine si varful Lui Patru, 2.130 m altitudine. Cunoscatorii si practicantii sporturilor de iarna spun ca ceea ce se întampla aici în sureanu seamana cu ceea ce se întampla la începuturi în zona de schi Straja din judetul Hunedoara.