Poarta Raiului, o noua statiune in Muntii Sureanu

January 31st, 2010

Poarta Raiului - Luncile PrigoaneiIn judetul Alba, se va naste de la zero o noua statiune turistica Luncile Prigoanei – Poarta Raiului dedicata schiorilor, dar si celor care doresc sa petreaca zile de neuitat intr-o zona de o frumusete rara.

Zona este atat de deosebita incat a fost numita sugestiv “Poarta Raiului” si se inscrie intr-un areal mai mare, pe care scriitorul Mihail Sadoveanu l-a numit “Valea Frumoasei”.

Au fost deja concesionate terenuri pentru 25 de pensiuni, iar in viitorul apropiat vor fi concesionate alte 60 de loturi pentru case de vacanta.

Anul acesta va fi pus la punct si un regulament ilustrat, prin intermediul caruia localnicii vor fi informati ce trebuie pastrat in zona si cum trebuie sa contruiasca astfel incât sa nu distruga zona.

La Poarta Raiului, unde va fi nucleul viitoarei statiuni, vor fi in total in jur de 500 de locuri de cazare. Zone pentru pensiuni au fost identificate si la Oasa, Presaca si Stânisoara, unde vor fi amenajate inca pe atâtea locuri de cazare.

Pe lânga pârtiile deja inaugurate, autoritatile judetene au prevazut in documentatia proiectului amenajarea a cel putin 8 pârtii de dificultate medie si mica.