Drumurile nationale inchise pe perioada de iarna

November 13th, 2007

Harta drumuri si cai ferate - RomaniaCompania de Drumuri Nationale a decis sa inchida pe perioada iernii o serie de drumuri sau sectoare de drum, care prezinta un risc ridicat de caderi masive de zapada, si care au un trafic mai mic de 500 de autovehicule pe zi.
Astfel, in aceasta iarna vor fi inchise Drumul National (DN) 7C – Transfagarasanul – (intre localitatile Piscu Negru si Balea Cascada), DN 65D (pe portiunea Albota – Bascov), DN 67C (Ranca – Curpat), DN 7A (Obarsia Lotrului – Petrosani), DN 66A (Campu lui Neag – Valea Cernei), DN 17D (Rodna – Carlibaba), DN 2L (Soveja – Lepsa), DN 2M (Andreiasu – Nereju), DN 2N (intre km 8 si localitatea Bogza), DN 2N (Jitia – limita judetului Buzau), respectiv DN 2R (Vintileasa – Bahnele).
Unul dintre motivele inchiderii acestor drumuri este faptul ca intretinerea lor pe tipul iernii este mult mai costisitoare decat devierea circulatiei pe rute ocolitoare. Pe drumurile respective se va interveni doar in cazuri de de exceptie, cand sunt puse in pericol vieti omenesti.