Targul National de Vestminte, Icoane si Obiecte Bisericesti

November 11th, 2007

Turismul in IasiTimp de doua zile, intre 15 si 17 noiembrie, la Iasi se va desfasura Targul National de Vestminte, Icoane si Obiecte Bisericesti. Manifestarea va avea loc la Centrul Providenta. La Targ participa ca expozanti pictorii de biserici, de icoane, mesteri de catapetesme, iconostase, scaune arhieresti, vitralii, mozaicurilor ortodoxe, vestmintelor arhieresti si preotesti, fauritori clopotelor si candelabre, arhitectii si constructorii de biserici. De asemenea vor fi prezente peste 40 de firme din , Grecia si Austria.
Ca un amanunt inedit, la Targ va participa cea mai veche turnatorie de clopote din lume – 1599 – Grassmayr din Austria, cea mai mare turnatorie de clopote din lume Pyatkov&Co din Rusia prin reprezentanta B&L Construct . De asemenea, firmele din Grecia vor veni cu decoratiuni interioare crestine, materiale pentru vestminte, icoane din aur si argint de mari dimensiuni.
La eveniment au fost invitati P.F. Parinte Patriarh Daniel al BOR, IPS Laurentiu Mitropolitul Ardealului, PS Calinic Botosaneanul, PS Ioachim Bacauanul, PS Corneliu Barladeanul.