Cele mai ieftine cazari la mare in aceasta perioada

June 12th, 2010

Litoralul Marii NegreRomânii care vor sa inchirize o locuinta la malul Marii Negre pentru vacanta, in loc sa se cazeze la un hotel, vor plati chirii mai ieftine cu pâna la 24%. Fata de sezonul trecut, se arata intr-o analiza realizata de portalul de anunturi Imopedia. 

Fata de inceputul anului, in aceasta perioada numarul anunturilor de inchirieri a crescut cu 26%.
Inchirierea unui apartament intr-o statiune de la malul marii pe o perioada mai lunga de timp, de exemplu o luna, poate fi o solutie mai ieftina pentru cei care doresc sa isi petreaca vacanta pe litoralul românesc. Daca cineva inchiriaza, spre exemplu un apartament cu doua camere in Eforie Sud cu 165 euro pe luna, acolo pot sta pe rând câte o saptamâna patru familii, ceea ce inseamna mai putin de 50 euro pentru o vacanta de o saptamâna

.

Eforie Sud


Cele mai ieftine chirii, potrivit bazei de date Imopedia, se gasesc in Eforie Sud, unde pentru o garsoniera se cere 90 euro/luna, cu 18% mai putin decât in aceeasi perioada a anului trecut. Chiria unui aparament cu doua camere este de 165 euro, iar pentru unul cu trei camere de 190 Euro. Tarifele sunt cu 20%, respectiv 21% mai mici decât in vara lui 2009.

Eforie Nord
In Eforie Nord cazarea timp de o luna intr-o garsoniera costa in aceasta perioada 110 euro, mai putin cu 19% decât vara trecuta. Proprietarii apartamentelor cu doua camere au scazut si ei tarifele, cu 20% pâna la 175 euro/luna. Si chiriile apartamentelor cu trei camere sunt mai mici, in cazul lor se inregistreaza o ieftinire de 22% fata de anul trecut, chiria medie fiind de 200 euro/luna.

Costinesti 


Cu 100 euro puteti sta o luna de zile intr-o garsoniera din Costinesti, ceea ce inseamna o chirie cu 18% mai mica decât cea ceruta vara trecuta de proprietari. Daca doriti un apartament cu doua camere trebuie sa va asteptati la o chirie medie de 175 euro/luna, iar pentru un apartament cu trei camere la un tarif mediu de 200 euro/luna.Mangalia


Dintre toate statiunile de la malul marii, in Mangalia chiriile au scazut cel mai mult fata de anul trecut. Astfel, pentru o garsoniera au scazut intr-un an de zile cu 20%, ajungând la o valoare medie de 125 euro/luna. in cazul apartamentelor cu doua camere se observa o ieftinire de 22%, chiria medii fiind in aceasta luna de 190 euro. Cel mai mult au scazut chiriile apartamentelor cu trei camere, unde se inregistreaza o scadere de 24%. Tariful mediu este de 270 euro/luna.

Constanta
In Constanta este cea mai mare oferta. Constantenii cer o chirie medie de 175 euro/luna pentru o garsoniera, cu 12% mai putin decât anul trecut. Pentru doua camere, vor 250 euro/luna, iar pentru trei camere 380 euro, chiriile sunt cu 15% si respectiv 17% mai mici deât in vara lui 2009.

Neptun


Daca vreti sa inchiriati o locuinta in Neptun trebuie sa stiti ca pentru o garsoniera chiria medie este de 190 euro/luna. Pretul este cu 14% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca va gânditi la un apartamente cu doua camere, asteptati-va sa platiti in jur de 260 euro/luna. in cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile medii ajung la 410 euro/luna, ceea ce inseamna o scadere de 18% fata de vara trecuta. 


Mamaia


Cele mai mari chirii le cer proprietarii din Mamaia care vor pentru o garsoniera 250 euro/luna. Pretul este cu 10% mai mic decât cel cerut in urma cu un an. in ce priveste apartamentele cu doua camere, chiria medie ajunge la 320 euro/luna, ceea ce inseamna cu 14% mai putin decât in vara lui 2009. Chiriile apartamentelor cu trei camere au scazut fata de anul trecut cu 15 % ajungând la 500 euro pe luna.