Castelul Bran devine muzeu privat pe 18 mai

May 5th, 2009

Castelul Bran - Castelul lui DraculaIn ziua de 18 mai, Castelul Bran va fi predat arhiducelui Dominic de Habsburg de autoritatile romane. Pana la acea data, în programul de vizitare al castelului vor fi introduse, potrivit unui comunicat al ANAT, 2 zile de pauza, luni si marti, iar în restul saptamanii programul va fi micsorat astfel: miercuri – vineri 12.00-16.00, iar sambata si duminica 9.00-16.00.

În prezent, mobilierul se muta în cladirea Vamii Bran, pentru ca imobilul sa poata fi restituit. Dupa 18 mai, ar urma ca mobilierul si obiectele de patrimoniu sa poata fi admirate în cladirea Vamii Medievale Bran.

ANAT afirma ca a înregistrat deja proteste de la unii touroperatori de peste hotare, care vor, din acest motiv, sa anuleze contractele de turism cu destinatia Romania. ANAT face apel la Ministerul Turismului pentru ca acest obiectiv sa fie salvat si redat circuitului turistic.

Istoria recenta a Castelului Bran, cunoscut si promovat drept Castelul Dracula, considerat cel mai important obiectiv turistic din Romania, se bazeaza pe o restituire în urma unui proces de revendicare, sentinta definitiva din 2006 conferind arhiducelui de Habsburg dreptul de proprietate asupra complexului Bran: castelul, Casa de ceai Regina Maria, Casa principesei Ileana, Casa administratorului, Tabernaculul Inima Reginei Maria si un teren aferent acestuia, de peste 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele doua lacuri din parcul castelului, cu o suprafata totala de 1.400 mp, si drumul de acces, de 1.650 mp.