S-a deschis sezonul turistic la Geoagiu-Bai

May 5th, 2009

Statiunea Geoagiu BaiComplexul Baile Daco Romane din Geoagiu-Bai si-a deschis portile pentru turisti. Bazinele cu apa termala, bucatele traditionale romanesti si muzica de calitate au dat tonul distratiei estivale din acest an.

De acum si pana la toamna, turistii sunt asteptati în fiecare zi aici la strand. Ei au la dispozitie trei bazine cu apa termala: un bazin mic de 1,6 metri, un bazin a carei adancime este de la 1,6 metri la 3 metri si bazinul olimpic, singurul din Transilvania, de 2,4 metri adancime. Una dintre suprizele pregatite pentru turisti în acest an este o noua trambulina. Apa din bazine are o temperatura de 32-33 de grade Celsius, iar ca o noutate pentru acest an, turistii au la dispozitie doua hectare de plaje, cu gazon si nisip, iar sezlongurile sunt prevazute, fiecare, cu masuta si umbrela de soare.

Cine vrea sa îsi petreaca o zi la strandul din complexul Geoagiu-Bai trebuie sa stie ca preturile de intrare sunt: 12 lei pentru adulti si 8 lei pentru pensionari dar si pentru copii cu varste între 7 si 14 ani. Daca vreti sa închiriati un sezlong, pretul este 8 lei pe zi. Sunt disponibile peste 200 de sezlonguri, cu saltele si umbrelute pentru doritori. În fiecare dupa-masa, ansambluri folclorice si solisti de renume vor sustine recitaluri pentru publicul care vine la plaja.

Anul trecut, complexul Baile Daco-Romane din statiunea Geoagiu Bai a înregistrat în week-end în jur de 9.000-10.000 de turisti, iar la sfarsitul sezonului peste 180.000 de turisti.

Complexul se afla situat la 46 de kilometri de Deva si la 19 kilometri de Orastie. Se poate ajunge la complex fie cu masina prin DN7, de la Sibiu si Timisoara, sau DN1 si DN7 de la Cluj Napoca, cu abatere de pe DN7 în orasul Geoagiu spre statiune, fie cu trenul prin halta Geoagiu sau gara Orastie, apoi cu mijloace auto pana în statiune.