Zapada blocheaza drumurile in zonele montane

October 21st, 2007

Ninsorile cazute in acest week-end in zonele montane au creat probleme in traficul auto.
Astfel, pe drumurile din judetul Brasov s-a circulat foarte greu, iar pe DN1 intre Brasov si Predeal circulatia s-a reluat abia duminica seara. Blocaje s-au inregistra si intre Brasov si Rasnov, iar la Paraul Rece stratul de zapada are o grosime de 15 centimetri. La fel de greu s-a circulat si pe DN 67, pe drumul dintre localitatea Novaci si statiunea Ranca.
Alte blocaje s-au inregistrat in judetul Harghita, pe DN 12A, intre Miercurea Ciuc si Comanesti.
In pasul Tihuta circulatia este restrictionata la un singur sens. Lucratorii de la drumuri au imprastiat material antiderapant pe DN12A intre Gheorghieni si Lacul Rosu, pe DN 13 A, Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, pe DN 13B intre Gheorgheni si Bucin si DN 15 intre Toplita – Borsec. Pe Transfagarasan stratul de zapada avea duminica dimineata o grosime de 13 centimetri si echipaje ale Politiei Rutiere care nu permit accesul automobilistilor, deoarece exista riscul producerii unoravalanse. Pe Varful Omu s-a inregistrat o temperatura de minus 16 grade.
Pe de alta parte, in statiunile din Parang si Straja stratul de zapada i-a scos din case pe primii schiori ai acestui sezon.