Targul de Turism al Bucovinei, la prima editie

August 27th, 2007

Vatra DorneiTargul de Turism al Bucovinei, care se va desfasura in perioada 14 – 16 septembrie a.c., este cel mai important eveniment din cadrul proiectului “Anul Bucovina” ce se desfasoara din vara lui 2007 pana in vara lui 2008.
Tematica va fi de o larga anvergura, urmarindu-se prezentarea tuturor formele de turism existente în zona Bucovinei: montan, balnear, cultural, ecoturism, de afaceri si evenimente, activ, rural si agroturism. In plus, vor fi prezentate programe de dezvoltare a infrastructurii din regiune, cum ar fi pârtia de schi de la Voronet, dezvoltarea zonei Vatra Dornei, si altele. Programul special “Info Tour” va fi pus la dispozitia publicului pe intreaga perioada si va cuprinde vizite in puncte turistice si participari la evenimente artistice.
Potrivit statisticilor, in judetul Suceava exista la ora actuala peste 9000 de locuri de cazare, 22 de parcuri de agrement si monumente ale naturii, 23 de rezervatii naturale si 449 de monumente istorice. Cea mai mare dezvoltare, in ultimii ani a cunoscut-o turismul ecumenic, reprezentat de manastirile bucovinene, apoi turismul balnear in zona Vatra Dornei, turismul ecvestru la Hergheliile din Radauti si Lucina, plus turismul de odihna. Manifestarea se adreseaza in primul rand specialistilor in turism, agentiilor din tara si strainatate, reprezentantilor ambasadelor si oficiilor de turism straine.
“Vrem ca la aceasta manifestare sa fie prezenti reprezentantii marilor agentii de turism din tara si sa ia contact direct cu oferta turistica a Bucovinei. Apoi, vrem sa facem un calendar al tuturor actiunilor de aici, încât sa le putem cuprinde într-o actiune generala de promovare a Bucovinei”, a spus George Cojocaru, presedinte – director general ROMEXPO.
La randul sau, primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat are in vedere demersuri pentru realizarea unei telegondole din zona Mc Donald’s spre Cetatea de Scaun. Principalii organizatiori sunt ROMEXPO si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, in parteneriat cu mai multe institutii locale.