Targ de martisoare la Muzeul Taranului Roman

February 21st, 2009

Muzeul Taranului Roman - BucurestiIntre 24 februarie si 1 martie se va deschide Targul de Martisoare de la Muzeul Taranului Roman care va aduna peste 200 de mesteri, artisti plastici si studenti cu martisoare din intreaga tara. Nu vor lipsi de la sarbatoare nici prajiturile, sucul de mere, turta dulce, mancarurile traditionale si muzica.
Martisoarele vor fi împartite pe categorii: unele dintre ele vin din zona folclorica (oale în miniatura, personaje îmbracate în costume traditionale), altele sunt facute de artisti. Mai exista martisoare crosetate, tip goblen, desenate, turnate în aur si argint, confectionate din tabla, sticla, plastic sau numai din lemn si margeluse, au snururi de lana, matase sau bumbac.
Pentru copiii prezenti la targ vor avea loc ateliere si demonstratii de realizare a martisorului bucovinean.
“Targul martisorului”, care se organizeaza de patru ani la Muzeul taranului Roman, va avea loc în Sala de oaspeti, în Sala Irina Nicolau, în Foaier si în Sala Acvariu si va fi deschis în fiecare zi între orele 10.00 si 18.00, iar biletul de intrare va costa 3 lei pentru adulti si 1,5 lei pentru elevi, studenti si pensionari.