Craciunul in Maramures promovat la Targul de Turism al Romaniei

October 15th, 2009

Turismul in Maramures

La Targul de Turism al Romaniei din aceasta toamna care are loc in perioada (15-18 octombrie 2009) tema evenimentului este “Craciun în Maramures”, iar localnicii proprietari de pensiuni veniti la targ au pregatit deja ofertele pentru Revelion.

În cadrul proiectului “Craciun în Maramures”, turistii cazati la pensiuni sau în casele oamenilor vor vedea pe viu, în gospodariile acestora, care sunt acele obiceiuri care au facut din Maramures un judet atat de bogat în traditii.

Vor avea loc mai multe evenimente la care vor putea lua parte turistii veniti în regiune pentru sarbatorile de iarna: taierea porcului, pregatirea carnatilor, coacerea colacilor, slujba de la biserica din dimineata de Craciun, colindul. Unii olari îi vor incuraja pe turisti sa modeleze lutul si sa duca acasa ceramica facuta de ei în vacanta. La Botiza, Iulia Corau si-a pregatit razboiul pentru cine vrea sa teasa.

Turismul in Maramures

Pentru Craciun, un pachet cu patru nopti de cazare la o pensiune de trei margarete, cu doua mese pe zi (dimineata si seara) costa 780 de RON de persoana. Pretul include masa festiva din seara de Craciun. Pentru Revelion, pachetul cu demipensiune si cinci nopti de cazare costa 980 de RON de persoana.

Programul “Craciun în Maramures” se desfasoara în cadrul unui parteneriat între Consiliul Judetean Maramures, primariile localitatilor din judet si Ministerul Turismului. 30 de localitati participa la proiect, printre care Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Botiza, Barsana, Desesti, Vadu Izei, Ieud, Breb, Rozavlea.