Procesiune religioasa cu Braul Maicii Domnului, la Constanta

May 13th, 2008

In perioada 15 – 21 mai in judetul Constanta va avea loc un pelerinaj si procesiuni religioase cu Braul Maicii Domnului care va fi adus din Grecia.
Potrivit celor declarate de Arhiepiscopul Tomisului Teodosie, Braul Maicii Domnului va fi adus cu un avion pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu pe data de 15 mai, dupa care va fi dus cu un elicopter la Mangalia, la Biserica Militara, care va fi sfintita cu aceasta ocazie. Timp de trei zile Braul va sta aici, dupa care, pe data de 18 mai va fi transportat in municipiul Constanta la Biserica “Nasterii Maicii Domnului” din Eforie (unde va sta o ora) dupa care va ajunge la Biserica “Sf. Maria” de pe Bd. 1 Mai.
Procesiunea religioasa care va avea loc cu acest priliej se va desfasura pe traseul Bulevardul 1 Mai – bulevardul Ferdinand – bulevardul Tomis, spre Piata Ovidiu, braul urmand sa fie depus la Catedrala Arhiepiscopala timp de trei zile. Apoi, pe 21 mai, Braul va fi dus in procesiune de la Catedrala Arhiepiscopala pana la Biserica “Sfintii Imparati Constantin si Elena”, unde va ramane pana in dimineata de 22 mai. Dupa aceasta va fi dus inapoi in Grecia. Trebuie mentionat ca este pentru a doua oara cand Braul tesut si purtat de Maica Domnului se va afla la Constanta, prima data fiind in 2002.