Parcul National Retezat in semifinala

July 11th, 2009

Parcul National RetezatMinunea naturala a Romaniei, Parcul National Retezat, s-a calificat în faza semifinala a selectiei organizate de Fundatia New 7 Wonders pentru stabilirea celor 7 minuni naturale ale lumii. Anuntul a fost facut aseara. În competitie au ramas 77 posibile minuni ale lumii, selectate în urma voturilor exprimate pe www.new7wonders.com

Parcul Retezat se afla acum pe pozitia a 12 a clasamentului, cu patru zile inainte de incheierea acestei etape, la categoria sa de concurs (paduri, parcuri nationale, rezervatii naturale).

Retezatul mai poate fi votat pana in noaptea de marti spre miercuri la ora 2.00 (ora 24 GMT) pe siteul http://www.new7wonders.com/ sau telefonic, formand 0041.77.312.404, apoi codul pentru Retezat – 541.

In ceea ce priveste evaluarea, nu va conta locul ocupat în clasamentul de pâna acum. În zilele urmatoare, o comisie de experti condusa de Frederico Mayor, fost director general al UNESCO, va evalua fiecare obiectiv, iar pe 21 iulie vor fi anuntate cele 28 de finaliste.

Primul criteriu va fi cel al frumusetii si unicitatii, apoi cel al diversitatii si al apartenentei la o anumita categorie (peisaj, formatiuni de gheata, insule, munti, paduri, parcuri nationale, râuri cascade etc.) Expertii vor mai tine cont de semnificatia ecologica a fiecarui obiectiv, de însemnatatea istorica si de amplasarea geografica. „Finalistele” vor fi din nou supuse votului pe internet, pâna în anul 2011.