Incepe sarbatoarea ‘Ravasitul Oilor’ la Bran

September 21st, 2009

Ravasitul OilorÎn perioada 26-27 septembrie, la poalele Castelului Bran, turistii sunt invitati la cea de-a cincea ediţie a „Festivalului BRÂNZEI şi PASTRAMEI”, desfăşurat în cadrul sărbătorii tradiţionale ”RĂVĂŞITUL OILOR”, ajunsa la cea de-a 41-a ediţie, organizat de Primăria Bran şi A.N.T.R.E.C. Braşov.

După ce toată vara au fost îngrijite de ciobani la munte, mioarele sunt coborâte în sat şi înapoiate stăpânilor de drept. „Răvăşitul oilor“ este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral.

Şi anul acesta festivalul va debuta cu o expoziţie gastronomică, ce se va desfăşura pe întreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brânză şi pastramă, care pot fi degustate şi cumpărate la cele mai bune preţuri direct de la producători.

Duminică, 27 Septembrie 2009, va fi deschisă o expoziţie de animale în aer liber, în cadrul căreia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vânzări şi schimburi de berbeci, urmând ca la final, să se aleagă cele mai frumoase exemplare.

Gurmanzii nu vor fi uitaţi, întrucât la festival se va canta, juca si mai ales se va manca pe saturate tot soiul de preparate specifice, mai ales pastrama de oaie si bulz, udate cu must obtinut in gospodariile celor din zona Bran.
De asemenea, la festival vor veni meşteri populari din toată ţara care îşi vor prezenta numeroasele obiecte făcute manual, precum vase de ceramică, obiecte de port popular, carpete, sculpturi şi multe altele.