Hotelul de gheata de la Balea Lac s-a deschis in ziua de Craciun

December 26th, 2011

Hotel Gheata - Balea Lac (Transfagarasan)

Daca, in urma cu 6 ani, iarna acest loc de la 2.040 m altitudine era pustiu, din 2006 aceasta zona a inceput sa fie vizitata din ce in ce mai mult de turisti. Motivul pentru acest fenomen a fost ridicarea unui hotel de gheata construit in apropierea Cabanei Balea, singurul din Europa de Est.

In fiecare an camerele Hotelului de Gheata sunt unice si originale: anul acesta va asteapta „Ice Sounds“. Va invitam sa traiti experienta unica de a petrece nopti inedite la vârful Carpatilor.

In acest sezon, in hotel sunt amenajate 10 camere duble cu pat matrimonial, iar lânga hotel, pentru cei care doresc mai multa intimitate, sunt trei igluri, fiecare cu pat dublu. Paturile sunt construite din blocuri mari de gheata. Decorul celor 10 camerele este in intregime din gheata si difera in fiecare camera.

Pentru confortul clientilor pe fiecare pat se afla o saltea moala acoperita cu lengerie, paturi si blanuri pufoase de animale. inainte de culcare, musafirii primesc saci caldurosi de dormit deoarece temperatura medie in Hotelul de Gheata este intre -2 si +2 grade C

O noapte intr-o camera de gheata dubla sau intr-un iglu este 150 lei pentru o persoana. Copiii intre 6 si 15 ani beneficeaza de o reducere de 50%, pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Micul dejun nu este inclus in pret, dar se poate comanda pentru 25 lei/zi; se serveste la Cabana Bâlea Lac.

Ineditul hotel a fost vizitat si de jurnalistii BBC, care au vrut sa vada cu ochii lor cum arata un pat inghetat.

Hotelul va fi deschis pâna in aprilie 2012, iar accesul in zona este posibil doar cu telecabina de la Bâlea Lac.

Primul Hotel de Gheata din România a fost construit in iarna 2005-2006.