Proiectul privind valorificarea resurselor turistice ale Bucovinei, intitulat “Dezvoltare durabila prin turism in Carpatii Nordici”, va primi finantarea din partea Uniunii Europene. Proiectul de tip Transfrontalier, dezvoltat impreuna cu autoritatile din Ucraina va cuprinde urmatoarele teritorii: in Romania, judetul Suceava: Municipiul Campulung Moldovenesc si comunnele: Ciocanesti, Carlibaba, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulita, Breaza, Fundul Moldovei, Pojorata, Sadova, Vama, Frumosu, Vatra Moldoviei, Moldovita, Brodina, Ulma, Putna, Sucevita, iar in Ucraina, regiunile Cernauti si Ivano-Frankivsc: raioanele: Putila, Vijnitza, Verchovina, Kosiv, Kolomija, Jaremcha, Nadvirna.
In ce priveste partea romaneasca, se urmareste dezvoltarea economica prin turism in special a zonei Masivul Rarau – Obcinile Bucovinei. In primul rand este vorba de infiintarea unui centru de informare si marketing turistic la Campulung Moldovenesc; realizarea unei baze de date conectate la internet avand rool de informare si dispecerat turistic; monitorizarea activitatilor turistice din zona.
Costurile totale ale actiunii sunt de circa 247 milioane de euro din care suma solicitata de la Ministerul Integrarii Europene este de 217 milioane euro, restul fiind contributie proprie a partenerilor. Prin acest proiect se mai urmareste promovarea formelor de turism ecologic cum ar fi drumetia, turismul calare, cicloturismul in special in vederea promovarii zonelor unde lipseste infrastructura de transport. De altfel, tinta proiectului o constituie comunitatile locale cuprinse in Obcinile Bucovinei. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru octombrie 2008.