Cruce de 17 metri sfintita la Sibiu

September 2nd, 2007

O cruce inalta de 17 metri si lata de 8 metri, realizata din otel, a fost sfintita, sambata, 1 septembrie, pe cel mai inalt deal din Sibiu, langa un vechi monument, fost punct de observare a Sibiului, zidit in memoria unui detasament de soldati germani impuscati in Primul Razboi Mondial.
Pe Dealul Gusteritei a fost prezent primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis si reprezentanti ai mai multor culte religioase. O data cu lasarea serii Crucea va fi luminata de un sistem automat de reflectoare. De asemenea, neoanele montate pe cruce vor face ca aceasta sa fie vizibila de la distanta.
“Am considerat ca acum, când ne pregatim pentru un eveniment foarte special pentru noi sa putem aseza un semn vizibil deasupra Sibiului, un simbol al crestinatatii si al ecumenismului” a spus primarul Klaus Johannis.
Crucea a fost ridicata cu ocazia Adunarii Ecumenice Europene, manifestare care va avea loc intre 4 si 9 septembrie 2007. Adunarea Ecumenica Europeana se desfasoara odata la zece ani si este pentru prima data cand are loc intr-o tara majoritar ortodoxa. Motto-ul manifestarii internationale este “Lumina lui Christos lumineaza tuturor. Speranta de reinnoire si unitate in Europa”.