A fost inaugurat pationoarul de 9 milioane de euro de la Brasov

February 19th, 2010

BrasovPatinoarul, situat in zona Parcului Tractorul, indeplineste cerintele Federatiei Internationale de Hochei pe Gheata. Patinoarul dispune de vestiare pentru 6 echipe, cabinet de prim-ajutor si camere de control doping, sali de forta si de incalzire.

Mii de brasoveni au luat cu asalt patinoarul olimpic artificial inaugurat joi, in municipiul Brasov, o investitie de aproape 10 milioane de euro.

Patinoarul inaugurat la Brasov este cel mai mare si mai modern patinoar artificial acoperit din Romania si este prima baza sportiva terminata dintre cele care vor gazdui competitii in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, care va fi gazduit de Brasov.

Capacitatea salii patinoarului este de 1700 de locuri, a anexelor de 150 de persoane iar a spatiilor destinate presei si V.I.P-urilor de 60 de persoane. Tribunele au o capacitate de 1.628 de locuri, iar accesul spectatorilor se realizeaza prin 12 scari de gradena.
De asemenea, patinoarul dispune si de spatii pentru public care deservesc functia de patinoar de agrement, respectiv un bar cu spatiu de depozitare si unul de servire, grupuri sanitare, spatiu de inchiriat patine, vestiare pentru public.

Patinoarul face parte din infrastructura necesara Festivalului Olimpic al Tineretului European, fiind primul obiectiv sportiv finalizat din seria celor necesare desfasurarii acestui eveniment.