«Vestigiile dacice de la Hunedoara», in seria Biblioteca Brukenthal

October 6th, 2007

O lucrare de arheologie si istorie,bilingva, intitulata “Vestigiile dacice de la Hunedoara. Gradina Castelului: necropola si/sau incinta sacra?” a aparut in seria Biblioteca Brukenthal.
Lucrarea are 12 capitole de-a lungul carora analizeaza descoperirile arheologice din situl arheologic de la Gradina Castelului, pe parcursul a sase campanii de sapaturi arheologice (2001-2006).
Publicarea acestor descoperiri reprezinta un progres important in cunoasterea vietii spirituale a geto-dacilor, intrucat este pus in circulatie un sit cu vestigii deosebite, care va provoca dezbateri intense in randul dacologilor. Interpretarea descoperirilor facute pe platoul Gradina Castelului prezinta dificultati, pentru ca nu se mai cunoaste deocamdata un sit similar, pentru a se putea compara vestigiile identificate in acest sit”, se precizeaza in comunicatul de presa al muzeului Brukenthal.
Autorii lucrarii sunt: dr. Valeriu Sarbu, directorul muzeului Brukenthal, prof.univ.dr. Sabin Luca, Cristian Roman, Silviu Purece, Dragos Diaconescu si Nicolae Ceriser.
Turismul in Romania