Au inceput Sarbatorile Iasului

October 5th, 2007

Moastele Sfintei Cuvioase ParaschevaCea de a XVI-a editie a Sarbatorilor Iasului – Sfanta Cuvioasa Parascheva a inceput sambata, 6 octombrie, de la ora 11,00, in fata Palatului Culturii. Startul manifestarilor a fost dat Parada ansamblurilor participante la Festivalul «Trandafir de la Moldova» ce s-a desfasurat pe esplanada de la Palat, apoi Sarbatoarea Vinului pe esplanada de la Hala Centrala, concerte in aer liber pe strada Lapusneanu si un spectacol de muzica rock in Parcul Copou.
Cel putin 10 zile Capitala Culturala a Moldovei va deveni centrul crestinatatii din Romania. Pentru zilele de 13 si 14 octombrie, autoritatile estimeaza cel putin un milion de pelerini care vor fi prezenti sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.
Pentru o buna desfasurare, pe mai multe strazi va fi restrictionat traficul auto: Bd. Stefan cel Mare, Costache Negri, Sf. Andrei si chiar Splai Bahlui intre Podul Cantemir si Podul de Piatra. Manifestarile vor avea loc pana pe data de 28 octombrie.
Iata si Programul Sarbatorilor Iasului