Zilele Castelului Corvinilor

July 19th, 2009

Castelul CorvinilorZilele Castelului Corvinilor au inceput vineri si se vor desfasura pe parcursul a zece zile, pana la 26 iulie 2009, in fiecare seara, de la ora 20.30.

Zilele Castelului au inceput la ora 15,00, cu un work-shop interactiv care are ca tema Renasterea in Transilvania. Cu acest prilej, publicul a aflat amanunte interesante despre istoria castelului si au putut canta la instrumente muzicale din perioada medievala impreuna cu Mircea Goian si Aranka Babos, componenti ai trupei Huniadi Cantores. Nu au lipsit lectiile de dans medieval, prezentarile de arme si demonstratiile de vitejie ale cavalerilor din Ordinul de Hunedoara, care s-au luptat pentru mana unor frumoase domnite. Seara, de la ora 22,30 a fost proiectat in aer liber primul film de groaza din ciclul “Dracula Nights”. Festivalul medieval din Hunedoara include, pentru prima oara, sectiunea „Dracula Nights”, in cadrul careia, in fiecare seara, vor fi difuzate filme de groaza. Peliculele vor fi proiectate, in fiecare seara, de la ora 22.00 sau 22.30.

Atractia zilei de sambata (18 iulie 2009) va fi o parada a costumelor medievale, care se va desfasura prin municipiul Hunedoara, de la ora 18,00, urmata de un turnir in curtea castelului, in care vor evolua mai multi cascadori. Seara se va incheia cu un recital de rock medieval, un “proces al vrajitoarelor”, animatie cu foc, un concert al trupei Celelalte Cuvinte si proiectia filmului “Dracula”.

Cele 12 luni petrecute de Vlad Tepes la curtea lui Iancu de Hunedoara reprezinta motivul istoric pentru organizarea evenimentului.