Telegondola de la Sinaia a fost inaugurata degeaba

January 27th, 2008

Sinaia TelecabinaTelegondola de la Sinaia a fost inaugurata sambata, 15 decembrie, dar nu este functionala deoarece nu are toate autorizatiile. Instalatia va urca pana la Cota 1400 si inlocuieste vechea instalatie de transport pe cablu. Primarul din Sinaia a explicat ca Telegondola nu a primit inca autorizatia ISCIR din cauza ca Electrica Muntenia a intarziat cu statia de transformatoare. De asemenea mai trebuie amenajata o parcare cu circa 400 de locuri, care va fi finalizata abia in 2008.
Tehnic vorbind, Telegondola din Sinaia merge pe un traseu cu lungimea de 1.385 m, pe o diferenta de nivel de 410 m, circula cu o viteza de 6m/s, avand o capacitate de transport de 1.700 persoane/ora.
De asemenea, tot sambata a fost inaugurata Telegondola din Azuga, care are ca baza de plecare partia Sorica. Capacitatea de este de 2000 de persoane pe ora, urcand pe o diferenta de nivel de 550 de metri si pe un traseu de 1800 de metri, reusind sa asigure transportul pentru partiile Cazacu, Sorica, Sorica Sud si La Stana.