Sibiul este promovat la targurile de profil din Europa

January 12th, 2009

Orasul SibiuPrimaria orasului Sibiu demarat înca de anul trecut demersurile pentru alcatuirea unei strategii de promovare turistica unitara pentru Sibiu si împrejurimi. Odata cu înfiintarea Biroului de Promovare si Dezvoltare în Turism în municipalitatea a realizat anul trecut si primele doua instrumente din cadrul strategiei: DVD-ul de promovare al Sibiului si un site turistic al orasului.
Sibiul a fost primul oras din Romania care a devenit, în 2007, Capitala Culturala Europeana, ceea ce a adus, în acel an, un milion de turisti, iar anul trecut, peste un milion, un record pentru Sibiu. În urma analizei pietelor active si a fluxului turistic înregistrat în anul 2008, Primaria Municipiului Sibiu a luat decizia de a participa în prima parte a anului 2009 la targurile internationale de turism de la Stuttgart, Budapesta, Berlin si Bucuresti cu scopul consolidarii pozitiilor deja castigate. De asemenea municipalitatea are în vedere deschiderea unei noi piete în Suedia cu tinta pe segmentul turistic dedicat seniorilor.
Primul targ international de turism la care Sibiul va participa în acest an este cel de la Stuttgart, un targ de traditie în acest domeniu care se va desfasura în perioada 17-25 ianuarie.
Programul standului Romaniei, tara partenera la targul de turism CMT 2009, Stuttgart, cuprinde si spectacole al Ansamblului National Folcloric Cindrelul Junii, concerte ale Cvartetului de coarde al Filarmonicii Sibiu si demonstratii de pictura de icoane pe piatra ale artistei populare sibiene Vlajie Benonia.