Portal guvernamental pentru turismul romanesc

February 25th, 2008

Prezent la Iasi pentru a participa la o manifestare a operatorilor de turism, ministrul petru IMM-uri, Ovidiu Silaghi a declarat ca exista in plan realizarea unui portal pentru principalele destinatii turistice din Romania.
“Ideea mi-a venit cand rasfoiam internetul in cautare de destinatii turistice. Site-ul va fi impartit pe regiuni istorice si va cauta sa prezinte istoria si specificul local. Vizitatorii vor putea accesa informatii despre traseele si atractiile turistice, precum si despre hoteluri si pensiuni. Vor putea urmari filmulete de prezentare si vor primi recomandari”, a declarat Silaghi, in conferinta de presa.
Deocamdata nu a fost rezervat un nume, dar se va organiza un concurs pentru gasirea denumirii potrivite, iar finantarea va fi facuta printr-un un parteneriat public-privat. “Portalul va fi parte integranta a unui master-plan pentru re-branduirea Romaniei. Pentru aceasta avem deja alocati de la Uniunea Europeana 12 milioane de euro pentru urmatorii patru ani, iar disponibili anul acesta vor fi doua milioane de euro”, a subliniat ministrul Ovidiu Silaghi.