Plimbare cu mocanita de la Brad la Criscior

January 27th, 2008

Incepand de duminica, 9 decembrie, CFR Calatori lanseaza programul intitulat ‘Trenurile Zapezii 2007 – 2008′ care va fi valabil pana la 29 februarie, oferind tuturor iubitorilor sporturilor de iarna variante multiple de calatorie spre munte.
In acest an programul este extins pentru mai multe zone de interes turistic din tara, dupa cum urmeaza: legaturi din Bucuresti cu Valea Prahovei, legaturi din Iasi cu Vatra Dornei si legaturi din Craiova, Suceava si Cluj Napoca cu Brasov.
Potrivit comunicatului de presa remis de CFR Calatori oferta tarifara pentru calatoriile cu ‘Trenurile Zapezii’ se adreseaza grupurilor formate din minim 10 persoane si tinerilor sub 26 de ani.
“Va fi aplicabila la: toate trenurile care fac legatura între Bucuresti si statiunile montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov (anexa); trenurile ce fac legatura între Iasi si Vatra Dornei / retur (R858, R857); trenurile cu destinatia Brasov din Craiova (R 802/803, R 805/808); Cluj Napoca (R 634, R633) si Suceava Nord (A 1752 /1753, A 1751 /1754).
Reducerile tarifare sunt aplicabile astfel:
– pentru tinerii sub 26 de ani care circula pe relatie directa, de luni pana joi, la clasa a 2-a si au ca punct de plecare/destinatie o statie de pe sectia Breaza-Brasov – reducerea este de 20% din tariful de tren persoane si tariful suplimentului de tren. Aceasta se acorda si tinerilor care au ca destinatie/plecare Vatra Dornei(trenurile din anexa).

– pentru grupurile formate din cel putin 10 persoane, la tren de orice rang, clasa a 2-a, pentru calatoriile dus-întors pe relatii ce au ca destinatie o statie cfr de pe sectia Breaza-Brasov sau Vatra Dornei – reducerea este de 25% din tariful de tren persoane si tariful suplimentului de tren. Aceasta se mareste cu 2% pentru fiecare 8 persoane in plus, pana la grupuri formate din 50 persoane (oferta turistica de calatorie in grup ‘Trenurile Zapezii’ nu se aplica la grupurile care beneficiaza deja de o alta reducere).

Celelalte categorii de calatori pot opta pentru Cartea VSD in cazul calatoriilor de week-end. Prin aceasta se acorda o reducere de 50% din tariful tren persoane. Acest bilet da dreptul la cate o calatorie dus-intors, in perioada de valabilitate, pe o ruta la alegerea calatorului, la fiecare sfarsit de saptamana. (calatorii care opteaza pentru aceste reduceri nu mai pot beneficia de alte reduceri acordate in baza unor acte normative; Oferta va fi vanduta ca optiune de baza pentru cei care nu beneficiaza de alte facilitati.)”
Ca o noutate in acest sezon este legatura directa a orasului Tg Mures cu Brasovul – cu un tren la confort de rapid care va circula la tarif de tren accelerat, se mai mentioneaza in comunicatul de presa.

Turismul in Romania