Peste 10.000 de pelerini la Adunarea Ecumenica Europeana

September 5th, 2007

Peste 10.000 de pelerini si 2500 de prelati, reprezentanti ai cultelor crestine, se afla la Sibiu pentru a participa la cea de a treia Adunare Ecumenica Europeana manifestare ca a inceput marti seara, 4 septembrie, si a continuat miercuri dimineata cu o slujba.
Timp de cinci zile vor avea loc slujbe comune, sesiuni de informare, forumuri, studii, meditatii, dezbateri despre realitatea europeana, spiritualitate, probleme de ecologie, justitie si pace sub titlul generic “Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa”. La aceasta anifestare participa ca observatori si reprezentanti ai comunitatilor musulmane si evreiesti.
Printre cele mai importante personalitati prezente in aceste zile la Sibiu se numara Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor, Cardinalul Walter Kasper, care va prezenta un mesaj din partea Papei Benedict al XVI-lea, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Rene van der Linden.
La sfarsitul Adunarii Ecumenice Europene se va redacta un mesaj pentru infaptuirea unitatii spirituale intre bisericile crestine.
Primele doua intalniri ecumenice la nivel mondial au avut loc in Elvetia (1989) si Austria (1997) tari în care cei mai multi dintre credinciosi sunt protestanti sau catolici. De aceasta data s-a dorit ca evenimentul sa fie organizat intr-o tara majoritar ortodoxa.