Paco de Lucia la Plai Festival in Timisoara

September 13th, 2007

Celebrul chitarist Paco de Lucia va fi prezent la PLAI Festival de la Timisoara, manifestare ce se desfasoara de pe 14 pana pe 16 septembrie. Concertul sustinut de Paco de Lucia va avea loc pe 15 septembrie incepand cu ora 23.30. Acesta va fi insotit de cei 8 instrumentisti ai sai. Cunoscut ca un artist legendar al muzicii flamenco, Paco de Lucia a stiut cum sa abordeze si alte genuri: jazz, muzica clasica si muzica lumii. In 1981 acesta a inregistrat primul sau album alaturi de Al Di Meola si John McLaughlin. La vremea respectiva albumul s-a bucurat de o larga audienta si s-a vandut intr-un milion de exemplare.
De asemenea vor mai evolua artisti din Germania, Luxemburg, Franta, Polonia, Ungaria si Tibet. In cadrul festivalului sunt programate workshop-uri de percutie, piese de teatru, demonstratii de dans, lansari de carte si expozitii de fotografii.
Anul trecut, la Plai Festival a avoluat Al Di Meola, un alt celebru chitarist.
Pentru acest eveniment cultural deosebit, RATT va infiinta o linie speciala de autobuze care vor circula pe traseul “Punctele Cardinale” – Muzeul Satului Banatean – “Punctele Cardinale” cu o frecventa de 30 minute.