Monument dedicat eroilor americani dezvelit la Bucuresti

October 2nd, 2007

Ambasadorul SUA si reprezentanti ai Vechii si Onorabilei Companii de Artilerie din Massachusetts au dezvelit luni, 1 octombrie, in Parcul Aviatorilor, un monument dedicat tuturor militarilor americani care si-au servit tara in cel De-Al Doilea Razboi Mondial pe teritoriul Romaniei.
La ceremonie au participat oficiali ai Presedintiei, Guvernului, Parlamentului, ai Ministerului Apararii, Ministerului de Externe si al celui de Interne.
Cei 75 de membri ai Vechii si Onorabilei Companii de Artilerie din Massachusetts au marsaluit pentru a onora dezvelirea acestui monument.
Compania de Artilerie din Massachusetts a fost fondata in 1638 si este prima unitate militara din emisfera vestica a SUA. Compania a fost creata in 1637 cu scopul instructiei in domeniul disciplinei si tacticii.
Monumentul a fost construit de compania W.C. Canniff & Sons, fondata in anul 1896, cu sediul in statul Maryland si al carei presedinte, domnul Edward T. Canniff, Jr., este membru al Vechii si Onorabilei Companii de Artilerie din Massachusetts.