Masacru in Delta Dunarii

September 30th, 2007

Delta DunariiMii de pasari au fost vanate in Delta Dunarii de catre vanatori din Italia care posedau permise false emise de asociatiile de vanatori din Romania, scrie Sunday Herald in editia de duminica, 30 septembrie. Acuzatiile sunt aduse de catre guvernatorul Administratiei Rezervatiei Bioseferei Deltei Dunarii, Paul Conorov, care spune ca grupuri de vanatori italieni au omorat mii de gaste si rate salbatice, in doar cateva ore, la Tantanir si Pardina.
Desi Academia Romana a recomandata amanarea sezonului de vanatoare pentru 1 noiamebrie in loc de 15 septembrie, Asociatia Vanatorilor si Pescarilor a emis 68 de permise individuale si 40 pentru asociatiile de vanatoare din Italia, toate fiind ilegale, afirma Conorov. Aciyatiile acestuia sunt sustinute si de catre Costel Ifrim, comisarul sef al Garzii de Mediu a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Reprezentantii Asociatiatiei Vanatorilor si Pescarilor din Tulcea au contestat in instanta amanrea sezonului de vanatoare. Pana la un verdict al justitiei romane, masacrul continua, in ciuda faptului ca Rezervatiei Bioseferei Deltei Dunarii se afla pe lista cu obiective protejate de UNESCO.

Turismul in Romania