Maratonul Piatra Craiului

October 4th, 2007

Crosul montan – Maratonul Piatra Craiului, pe distanta de 38 de kilometri, va avea loc sambata, 6 octombrie, pe urmatorul traseu: Zarnesti Centru – Cabana Gura Riului – Fantana Botorog – Sat Magura – Casa Folea (Pestera)- La Table – Poiana Lespezi- Funduri (Creasta)- Valea Urzicii- Ceardacul Stanciului- Marele Grohotis- Umerii Pietrei Craiului- Refugiul Spirlea- Cabana Plaiul Foii- Valea Ursilor- Refugiul Diana- Coltul Chiliei- Zarnesti Centru.
Participantii trebuie sa fie dotati cu urmatorul echipament obligatoriu: bidon 0,5l (minim 0,5l lichid la start); alimente (minim doua batoane la start); rucsac sau borseta, un pantalon lung, un tricou cu maneca lunga, o geaca, sapca sau caciula, harta si numar (ultimele doua vor fi date de organizatori). De asemenea, participantii trebuie sa detina un aviz medical si o asigurare de accidente pentru ziua cursei.
Potrivit organizatorilor, din acest an se va intocmi un clasament separat pentru membri Salvamont si ai Jandarmeriei Montane. Acestia vor intra si in clasamentele pe varste.
Turismul in Romania