“Jazz and more” la Sibiu

October 11th, 2007

Incepand de joi, 11 octombrie si pana duminica, la Sibiu se va desfasura cea de a III-a editie a Festivalului International Jazz care va aduce pe scena formatii din Spania, Liban, Finlanda, Norvegia, Polonia si Statele Unite. In acest an vor fi prezentate patru stiluri de jazz: “improvised music”, gen reprezentat de doua formatii. “Trio Local” din Spania si de “The A Trio”, din Liban; “new jazz” european cu trioul saxofonistului vienez Max Nagl si trioul “Strings and Wire”, al pianistului sibian Mircea Tiberian; “newyork dontown jazz” este reprezentata de trei formatii: “Sanda Weigl& Orchestra”, “Tyft Trio” si Roy Nathansons Sotto Voce; free jazz intr-un recital sustinut de grupul By Any Means, format din legendarii Rashied Ali la baterie, Charles Gayle la saxofon si William Parker, la contrabas.
Festivalul International Jazz and More este singurul festival al jazzului de avangarda din Romania. Este intalnirea unor artisti care au ales explorarea si creativitatea in locul banalului conventiei si este destinat celor care prefera arta vie unei supraproductii muzicale de serie. Este o muzica suta la suta non comerciala”, a declarat Mircea Streit, directorul festivalului, pentru agentia Amosnews.
Spectacolele vor avea loc in fiecare seara, incepand de la ora 19.00, in Pavilionul 2007. Cei care doresc sa participe la eveniment pot plati 20 de lei pentru un bilet sau 60 de lei pentru un abonament la toate spectacolele. Pentru elevi si pensionari un bilet costa doar 15 lei. ,br />

Sarbatori si Festivaluri in Bucovina
Sarbatori si Festivaluri in Maramures