In Vatra Dornei se va amenaja o noua partie de schi

January 26th, 2009

Vatra Dornei Una dintre cele mai frumoase staţiuni de schi din România, Vatra Dornei, face progrese din ce în ce mai mari pentru a ţine pasul cu Valea Prahovei.
Primaria Vatra Dornei a obtinut o finantare europeana de 1,5 milioane de euro in vederea realizarii proiectului “Refacerea si dezvoltarea infrastructurii pentru turism in parcul balnear Vatra Dornei”. Valoarea totala a proiectului este de peste 3,25 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro reprezinta fonduri europene.
Lucrarile vizeaza amenajarea unei noi partii de schi, realizarea instalatiei de transport cu cablu de tip teleschi, a instalatiei de produs zapada artificiala si a iluminarii nocturne pe partie. De asemenea, din fondurile pentru acest proiect se va construi o cladire multifunctionala la baza partiei si racordarea la utilitati.
Primarul din Vatra Dornei a explicat ca din primăvara acestui an, la Vatra Dornei vor începe lucrările de amenajare a unei pârtii de schi care va fi construita in apropierea partiei “Parc” si va avea o lungime de 900 de metri.
Începând din acest sezon, pârtia Parc are instalaţie de zăpadă artificială.