Dominic de Habsburg vine in Romania sa-si ia Castelul Bran

January 16th, 2009

Castelul Bran - Castelul lui DraculaProprietarul Castelului Bran, Dominic de Habsburg, va veni în Romania cel mai probabil în 26 ianuarie pentru a purta discutii cu ministrul Turismului, Elena Udrea, si cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, în vederea preluării administrării Castelului Bran.
Dominic de Habsburg a primit Castelul Bran în urma retrocedării acestuia pe 25 mai 2006. La sfarsitul aceluiasi an, avocatii lui Dominic de Habsburg au vrut să vandă castelul Consiliului Judetean Brasov, contra sumei de 60 de milioane de euro, dar tranzactia nu s-a finalizat pentru că Ministerul Culturii a considerat că suma este prea mare.
Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului, care prevedea ca acesta ramine muzeu trei ani. Prin respectivul acord au intrat in posesia lui Dominic de Habsburg urmatoarele proprietati: castelul, Casa de ceai regina Maria, Casa principesei Ileana, Casa administratorului, Tabernaculul Inima reginei Maria si un teren aferent acestuia, de peste 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele doua lacuri din parcul castelului, cu o suprafata totala de 1.400 mp, si drumul de acces, de 1.650 mp. Acestia intentioneaza sa pastreze destinatia de muzeu a Castelului Bran si sa-i imbunatateasca potentialul de importanta atractie turistica a Romaniei.