Circulatie ingreunata de conditiile meteo nefavorabile

November 20th, 2007

Harta Romania - drumuri si cai ferateDin cauza conditiilor meteo nefavorabile, circulatia auto se desfasoara cu greutate pe multe drumuri din tara. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane, pe DN1 Bucuresti – Pitesti traficul auto se desfasoara cu dificultate din cauza ninsorii si a ghetii care a acoperit carosabilul.
De asemenea, in judetul Mehedinti, pe drumul judetean 607C a avut loc o alunecare de teren, pe raza comunei Ilovita, la km 9+200, care a blocat soseaua pe o distanta de circa 15 metri. Pana la remedierea situatiei, traficul auto a fost deviat pe ruta Breznita de Ocol – Jidostita – Ciresu. Apoi, podul provizoriu peste raul Topolnita, de pe DJ 607 A, intre Drobeta Turnu Severin si localitatea Cerneti este inundat.
In judetul Valcea, pe DN 7A, intre km 63 – 81, Vidra – Oborsia Lotrului, circulatia a fost oprita din cauza ninsorii abundente. De asemenea, pe DN 7, intre km 198 si 207 sunt caderi izolate de pietre. In judetul Buzau, doua drumuri sunt blocate din cauza zapezii, in localitatile Breaza si Greceanca – Badeni.
Chiar si porturile maritime, Midia, Mangalia, Constanta Sud fluvial si Constanta Nord sunt inchise din cauza conditiilor meteo, iar pe Canalul Dunare-Marea Neagra a fost oprit traficul.