Castelul Bran, pe lista celor mai scumpe proprietati din lume

October 16th, 2007

Castelul Bran - Castelul lui DraculaPotrivit unui clasament dat publicitatii recent de revista americana Forbes,Castelul Bran se afla pe pozitia a doua in randul celor mai scumpe proprietati din lume. Valoarea acestuia este estimata la 140 de milioane de dolari.
Pe primul loc se afla o proprietate de 165 de milioane de dolari din Beverly Hills, California, construita in 1926, in stil mediteranean, ce cuprinde sase cladiri, trei piscine si un cinema. Apoi, pe locul trei este situata o proprietate din tinutul englez Surrey, evaluata la 138 de milioane de dolari.
In 2006 Castelul Bran a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg, urmasul Pricipesei Ileana. Imediat acesta l-a scos la vanzare. La sfarsitul lunii septembrie deputatii au adoptat Raportul care stabileste ca restituirea Castelului Bran catre mostenitori nu s-a facut catre toate persoanele indreptatite, iar actele prin care s-a facut retrocedarea sunt lovite de nulitate absoluta. In prezent, Castelul Bran este un subiect de disputa in justitie.