Campionat international de gatit in aer liber la Castelul Gilau

September 8th, 2007

Prima editie a Campionatului international de gatit in aer liber se va desfasura in perioada 14 – 16 septembrie in Parcul Castelului Gilau, la 20 de km de Cluj Napoca. Organizatorii ineditului concurs sunt Asociatia Culturala Euro Est Alternative in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local al comunei Gilau.
“Prin aceasta manifestare dorim sa scoatem la iveala creativitatea participantilor in arta culinara. Pentru inscriere nu au existat restrictii in ce priveste calificarea.” a declarat Radu Zarnescu secretarul Asociatiei Culturale Euro Est Alternative.
Participantii se vor intrece pe mai multe sectiuni cum ar fi: Mancaruri la gratar, Mancaruri pe plita, Mancaruri la ceaun, Mancaruri vegetariene preparate la gratar plita sau ceaun, Hrana rece, Dulciuri, Meniu alternativ si Creatie.
Juriul va acorda puncte concurentilor in functie de gustul mancarii gatite la fata locului, prezentarea produselor, dexteritatea in pregatirea alimentelor de baza, aspectul exterior al standului si imbracamintea concurentilor.
De asemenea, participantii la concurs se vor prezenta cu materia prima proprie si vor trebui sa gateasca o cantitate pentru minim 10 persoane. Premiul cel mare va consta intr-un cec in valoare de 1000 de euro si un trofeu reprezentat de un obiect artizanal. Vor mai fi premiati: cel mai varstnic concurent, cel mai tanar concurent, cel care a sosit primul si cel care a venit de la cea mai mare distanta.
Nu vor lipsi spectacole muzicale, spectacole de teatru sustinute de trupe ambulante, concursuri pentru public, momente umoristice, degustari de vinuri, multa voie-buna si nelipsitul foc de artificii.
Incepand de anul viitor membrii Asociatiei spera sa organizeze un adevarat campionat, care sa se desfasoare in 3 locuri din tara: la Cluj, la Iasi si Constanta. Clasamentul final va fi realizat in urma punctelor acumulate de participanti la cele trei etape.
In acest an sunt asteptati circa 30.000 de spectatori.