Bani pentru proiectul turistic Luna Ses – Borsa

November 21st, 2007

Harta MaramuresProiectul turistic Luna Ses – Borsa, initiat in parteneriat de consiliile judetene Satu Mare si Maramures, va beneficia de noi fonduri guvernamentale, in valoare de 18,22 milioane lei. Proiectul, finantat in special din fonduri Phare, prevede dezvoltarea ariei turistice pe un spatiu de circa 250 de hectare, la o altitudine medie de 500 m, la baza pantelor nordice ale varfului Pietroasa (1201 m) si a Muntelui Mic (1013 m).
Astfel, prin proiectul “Luna Ses” va fi modernizat un drum de 6,6 km, incluzand 7 poduri, un drum de acces la baza partiei de schi, in lungime de 1,8 km, si o zona de parcare pentru 100 de autoturisme si 10 autocare. De asemenea, se mai are in vedere realizarea unei partii de schi in lungime de 1800 metri (chiar in varful partiei principale de schi se afla Monumentul natural Sfinxul Oasului, situat in varful Pietroasa la 1.201 m), plus o linie de telescaun si baza de salubrizare, deszapezire, respectiv un pavilion al administratiei.
Mai mult, sunt prevazute si realizarea unor retele de alimentare cu apa, cu energie electrica, reteaua de canalizare si statia de epurare.
In plus se cauta investitori care sa construiasca spatii comerciale pe o suprafata de 7,3 hectare, doua partii de schi pentru incepatori, avand lungimea de 850 de metri, case de vacanta, moteluri, hoteluri, cabane, un camping si terenuri de sport.

Vezi si:
Bisericile de lemn din Maramures