Autobuzele catre manastirile si obiectivele turistice din apropierea Bucurestiului au fost puse in ciruculatie

August 2nd, 2010

Turismul in BucurestiIncepând de pe 1 august 2010, autobuzele RATB circula pe 9 linii pilot spre zonele turistice din jurul Capitalei. Totul face parte din protocolul incheiat de Ministerul Turismului si RATB pentru promovarea obiectivelor turistice din jurul Bucurestilor.
Turistii primesc informatii despre obiectivele turistice pe ecrane LCD, instalate in mijloacele de transport.
Fiecare traseu a cuprins unul, doua sau trei obiective, dintre manastirile Caldarusani, Balmuci, Cernica, Pasarea, Ciorogarla, Biserica “Adormirea Maicii Domnului” si Biserica “Sf. Ilie” din Calugareni, Biserica “Sf. Voievozi” din Hulubesti, Biserica “Sf. Gheorghe” din Branistari si Parcul Natural Comana. Pretul unui bilet dus-intors a fost de 15 lei.

Pentru inceput aceste curse vor circula la sfarsit de saptamana, sambata si duminica, si in sarbatorile religioase. Pe masura ce exigentele si cerintele publicului vor creste, acest proiect se va dezvolta.

Proiectul, realizat in baza unui protocol inchiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Regia Autonoma de Transport din Bucuresti, are ca scop promovarea zonelor turistice din jurul Bucurestiului.