Ambasada SUA isi muta sediul din 14 septembrie

September 11th, 2011

Ambasada SUA

Ambasada SUA isi muta sediul incepand din 14 septembrie in noua cladire special construita in zona Baneasa, o investitie de peste 100 de milioane de dolari.

Ambasada este situata pe strada Dr. Liviu Librescu numerele 4-6, denumita astfel in onoarea profesorului de origine romana care si-a pierdut viata incercand sa-si apere studentii in timpul atacului de la Universitatea Virginia Tech, din aprilie 2007.

In sediul ambasadei s-a pus accent pe spatiile de lucru deschise, toate birourile fiind identice, iar pe pereti au fost agatate tablouri cu peisaje din mediul rural romanesc. În aceasta zona isi vor desfasura activitatea peste 85 de angajati in domeniile diplomatic, HR si management.

A fost construita o intrare separata pentru vizele care se cer de la sectia consulara. În sectia consulara, in contrast cu sediul ambasadei, tablourile expuse vor fi, potrivit consulului general, cu fotografii relevante din America. Exista o sala de asteptare incapatoare, dotata cu 17 ghisee unde vor avea loc interviurile pentru viza, deservite de 30 de angajati consulari.

Potrivit lui Laurie Meininger, consul general al SUA la Bucuresti, zilnic au loc in medie 250 de interviuri pentru persoane aflate in cautarea unei vize. “In prezent, timpul de asteptare este de o ora. Noi speram sa-l scadem”.

Numerele de telefon ale ambasadei vor ramane neschimbate, iar cladirea va fi pazita de puscasi marini, dar si de o firma de securitate romaneasca.