Sarbatorile Iasului 2009

October 7th, 2009

Sarbatorile Iasului 2009

Program Sarbatorile Iasului 2009

Sarbatorile Iasului 2009 vor dura 16 zile, in perioada 3 – 18 octombrie,cu 5 zile mai putin decat anul trecut. Si bugetul va fi specific unui an de criza, scazand de la 1,6 milioane la 1,1 milioane lei.

Cele mai multe evenimente incluse in Sarbatorile Iasului 2009 sunt o reeditare a celor din anii trecuti. Printre acestea se numara competitii sportive, expozitii de fotografii, “ziua pensionarilor”, seri de literatura, spectacole de teatru si spectacole de dansuri. Dintre noutati se remarca Festivalul de poezie “Grigore Vieru”, dar si conferinta… “Capsula Timpului – de la Iasi catre lume”, organizata de Fundatia Internationala a Capsulelor Timpului.

Sarbatorile Iasului 2009

Targurile specifice vor fi in aceleasi locatii ca si in ceilalti ani. Standurile vor fi amenajate pe 9 octombrie, iar pe 15 octombrie vor fi dezafectate. In spatele Halei Centrale vor fi standurile cu haine si caciuli din piele si blana, iar pe esplanada va avea loc Festivalul Vinului. Pe strada Palat vor fi standurile cu obiecte de artizanat si de cult. Parcul distractiilor va fi amenajat pe Splai Bahlui, intre Podu Ros si Podul Cantemir.

Anul acesta Primaria a pregatit concerte speciale pentru locuitorii din cartierele Iasului, reunite sub denumirea “Piata Distractiei în cartiere”.

În fiecare an, ziua de 14 octombrie, Hramul Sfintei Parascheva, se deschide cu Sfanta Liturghie oficiata de un înalt sobor de preoti in Catedrala Mitropolitana din Iasi si se încheie cu un splendid joc de artificii oferit tuturor participanţilor la Sarbatorile Iasului de catre Primaria Municipiului Iasi.

One Response to “Sarbatorile Iasului 2009”

  1. sunt din ploiesti si de trei ani vin in iasi in acesta perioada la moastele sf parascheva. sunt placut impresionata de anvergura acestor evenimente. ma simt bine in iasi chiar daca stau 20 min la coada de la moaste sau 26 de ore ca acum 2 ani.anul acesta abia astept ca un copil sa revin sper ca si cu criza si fara primaria iasiului sa fie la inaltime ca si pana acum.sper ca organizarea si paza pe traseul pelerinilor sa fie mai buna astfel incat sa se creeze un flux mai bun si oamenii sa nu mai piarda atatea ore la coada