Moastele Sfintului Ioan Gura de Aur sunt la Iasi

October 11th, 2007

Moastele Sfantului Ioan Gura de AurMoastele Sfantului Ioan Gura de Aur de la Manastirea Varlaam din Grecia au fost aduse la Iasi, joi, 11 octombrie, de o delegatie condusa de IPS Serafim. Acestea au fost asezate alaturi de moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, in Catedrala Mitropolitana din Iasi.
Vineri dimineata, va avea loc o procesiune pe strazile Iasului, cu moastele celor doi sfinti, dupa care vor fi asezate in curtea Mitropoliei, pe un catafalc pentru ca pelerinii sa se poate inchina la ele.
Venirea moastelor Sf. Ioan Gura de Aur la Iasi, in acest an, in care se implinesc 1600 ani de la trecerea sa in viata vesnica, este o binecuvintare pentru noi, o incurajare pentru lucrarea misionara a Bisericii si o bucurie pentru credinciosii pelerini”, a declarat Prea Fericitul Daniel patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

One Response to “Moastele Sfintului Ioan Gura de Aur sunt la Iasi”

  1. doamne ajuta. sunt in italia , este biserica ortodoxa romana aici pentru care trebuie sai multumim lui Bunul Dumnezeu ca avem casa domnului si avem unde sa ne adunam. Eu personal sunt foarte bucuroasa pentru ca vin dintr-un oras mic pe nume Husi dar foarte credincios si care imi lipseste Iasul o data pe luna eram la sf. cuvioasa maica Parascheva. doamne ajuta la toata lumea si la familia mea.