Se deschide partia de schi din apropierea Manastirii Voronet

January 31st, 2010

VoronetPartia de schi construita in apropierea Manastirii Voronet, printr-un proiect european, va fi inaugurata oficial in 5 februarie, având un grad de dificultate mediu-dificil.

Intregul proiect de reabilitare si modernizare a zonei Arinis din oras, in valoare de 11 milioane de euro, a inceput in 2004, a primit finantare in octombrie 2005, iar acum este inaugurata. 

In urmatoarele cinci saptamâni vor fi organizate, in week-end, la baza pârtiei, diverse concerte, iar pe pârtie vor avea loc concursuri sportive.

Partia este dotata cu cinci tunuri de zapada, o masina de batut zapada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie si instalatie de iluminat.
Pentru cei care doresc sa invete sa schieze, aceasta se poate face in partea superioara a pârtiei, mentionând ca a fost proiectata si o a doua pârtie care sa fie deservita de acelasi telescaun.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri si o diferenta de nivel de 283 de metri, cu o inclinare medie de 19,7 la suta, având o capacitate de primire optima de 873 de schiori pe zi.

Proiectul de reabilitare si modernizare a infrastructurii turistice din zona Arinis mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscina acoperita si o piscina in aer liber, un bazin de inot pentru copii, retele de utilitati in parc si un punct de informare turistica.

One Response to “Se deschide partia de schi din apropierea Manastirii Voronet”

  1. Buna ziua.As dori oferte pentru cazare in apropierea partiei pentru perioada 26.12.2012-2.01.2013.,pentru 5 persoane ,pret informativ. va multumesc.