Rezervatie arheologica pentru cetatile din Muntii Orastiei

October 22nd, 2007

Prefectul judetului Hunedoara, Aurel Pricajan, a initiat uin proiect de lege potrivit caruia cetatile dacice din Muntii Orastiei sa fie incluse intr-o rezervatie naturala si arheologica cu statut juridic propriu dupa modelul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Acesta s-a declarat nemultumit de faptul ca autoritatile care trebuie sa se ocupe de siturile arheologice nu-si asuma nici o raspundere pentru ceea ce se intampla acolo. Potrivit proiectului de lege, guvernul ar trebui sa numeasca un responsabil cu rang de secretar de stat cu atributii care cuprind situatiile de mediu, probleme de agricultura care tin strict de zona Muntilor Orastie si de cultura. Daca proiectul va fi adoptat, zona cetatilor dacice ar trebui sa se numeasca Rezervatia naturala si arheologica Dacia.
Sarmisegetuza

Vezi si:
Parcul National din Muntii Rodnei

3 Responses to “Rezervatie arheologica pentru cetatile din Muntii Orastiei”

  1. Trebuia sa scrie heterosexual Sunt de acord cu drpteul la expirmare, dar asa cum eu nu ma duc la parada ca sa vada lumea ca iubesc femeile, nu inteleg de ce ei trebuie sa imi bage mie in fata mereu chestia asta Esti gay, f bine, dar asa cum tu vrei sa fii inteles , intelege-ma. Daca sunt hetero trebuie sa ma imbrac aiurea, sa imi pun pene in cap si cum ma intalnesc cu cineva ii spun ca-s hetero? Care-i logica? Esti gay, ramai gay, te iubesti cu cine vrei, dar nu te mai lauda atat Nu conteaza orientarea sexuala, conteaza principiile pe care le ai, conteaza ce fel de om esti, conteaza ce vrei sa faci cu viata ta.

  2. De asemenea cea de la Cîlnic (Sebeş). Este un lanţ de cetăţi dacice în sudul Transilvaniei, în zonele submontane. Iar toate acestea ar trebui să fie cuprinse în Rezervatia naturala si arheologica Dacia.

  3. Ar trebui să fie luată în considerare şi cetatea dacică de la cugir, unde se află şi cel puţin un mormânt princiar.