Cine cumpara Castelul Peles?

February 17th, 2010

Castelul PelesMinistrul Culturii, Kelemen Hunor, le-a transmis, marti, senatorilor din comisia de resort ca, din informatiile pe care le are, Casa Regala intentioneaza sa vanda Castelul Peles, iar statul ar trebui sa aiba pregatite resursele necesare pentru a putea cumpara domeniul.

Cum contractul de inchiriere între cele doua parti exprira in martie, Casa Regala e dispusa sa vanda castelul. In lipsa de bani, Ministerul Culturii se limiteaza la negocieri pentru prelungirea contractului de închiriere pentru 2010. Nici banii de chirie nu sunt putini, Casa Regala intentioneaza sa creasca suma.
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, recunoaste ca suma necesara pentru rascumpararea Castelului Peles, este destul de mare.

Ministrul Culturii a mai precizat ca ar prefera ca statul sa aiba posibilitatea de a cumpara castelul, chiar daca plata se va face în transe, pe parcursul câtorva ani, pentru a-l mentine ca muzeu.

In iunie 2008, Regele Mihai I s-a întors oficial la Castelul Peles, redevenit domeniu regal, dupa 60 de ani.

2 Responses to “Cine cumpara Castelul Peles?”

  1. castelul peles costa 30 milioana de euro, sau cel putin asa am inteles, de la ghidul cu care am facut turul ca ar fi cerut Regele Mihai mostenitorul de drept.Cum statul roman nu cred ca ar avea banii necesari, cine stie ce se va intampla cu el.Pacat este superb, pe mine m-a fascinat.

  2. Cine stie cat costa?Eu am de recuperat vreo cateva milioane bune de Euro de la Italieni si as fi interesat.