Cel mai mare bulz din lume s-ar putea face la Turia

September 11th, 2008

Localnicii din Turia, judetul Covasna, se pregatesc sa intre in Cartea Recordurilor prin prepararea unui bulz de 150 de metri. Actiunea va avea loc duminica, 14 septembrie, cand turienii doresc sa-si depaseasca recordul stabilit anul trecut, cand au preparat un bulz de 113 metri. Pentru prepararea bulzului, localnicii vor folosi circa patru sute de kilograme de malai si 150-200 kilograme de branza, iar la gatit vor contribui circa 300 de persoane.
Pentru bulzul din 2007 s-au folosit 120 de kilograme de malai si 113 kg de branza. Prepararae s-a facut in ceaune de 50 de litri dupa care a fost intins pe un sir de mese de 113 metri. Potrivit celor declarate de primarul din Turia, cel mai important mesaj pe care vor sa-l transmita localnicii este “forta si unitatea comunitatii”.

One Response to “Cel mai mare bulz din lume s-ar putea face la Turia”

  1. Multumesc,Andreea! Sunteti minunate si tuesiri sa daruiti mult.Aveam nevoie sa vad aceasta emisiune(in direct nu am reusit),tocmai pentru ca uitasem sa iert si sa ma iert.Nimic nu este intamplator si datorita voua am depasit situatii mai putin usoare.Va iubesc!