A nins pe Transfagarasan

October 14th, 2009

Transfagarasan, Muntii FagarasMarti (14 octombrie 2009) a nins în muntii Fagaras, zapada asternandu-se si peste Transfagarasan, cea mai înalta cale rutiera de acces din tara! Stratul de zapada masoara deja 5 centimetri la altitudini de peste 1 800 de metri. În consecinta, au fost impuse restrictii pentru turisti fiind emisa o recomandare ca turistii sa nu depaseasca altitudinea de 1500 m si sa nu se aventureze pe creasta. Pe langa zapada, este si vant puternic si viscol, iar conditiile nu sunt prielnice pentru turisti.

Compania Nationala de Drumuri si Poduri au intervenit cu utilaje pentru a degaja zapada pana la intrarea în tunelul de la Balea Lac. Transfagarasanul va mai ramane deschis, cel mai probabil, pana pe 1 noiembrie cand, oricum, este programata închiderea sa. Daca vremea se va înrautati, Transfagarasanul va fi închis mai devreme. Pana atunci, turistii sunt sfatuiti sa se asigure, daca urca la munte, ca masinile lor fac fata conditiilor meteo din ce în ce mai vitrege.

2 Responses to “A nins pe Transfagarasan”

  1. Raliul Argeşului, a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011, programată să se desfăşoare een 17 şi 18 iunie, a fost anlaut din cauza faptului că traseul nu a putut fi asfaltat la timp, se arată eentr-un comunicat al Federaţiei Rome2ne de Automobilism Sportiv (FRAS).FRAS susţine că situaţia traseului een zona Transfăgărăşanului nu asigură desfăşurarea competiţiei een deplină siguranţă, astfel că raliul a fost anlaut. Biroul Federal al FRAS a decis să anuleze Raliul Argeşului, a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011. FRAS apreciază eforturile depuse de către organizator pentru asfaltarea traseului şi organizarea etapei een condiţii maxime de siguranţă pentru sportivi şi pentru public, eensa termenul limită pe2nă la care lucrările trebuiau finalizate a expirat. cen urma vizionării probelor speciale de pe Transfăgăraşan de către dl Stefan Vasile, vicepreşedintele FRAS, şi dl Silviu Moraru, preşedintele Comisiei de Raliuri, s-a constatat că nu se respectă graficul lucrării de asfaltare angajat de organizator een faţa Biroului Federal şi a Comisiei de Raliuri, iar deficienţele constatate anterior nu au fost remediate een timp util , se arartă een comunicatul federaţiei.Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Flavius Panţurescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, co-organizator al competiţiei een ceea ce priveşte partea tehnică, spune că raliul a fost anlaut din cauza organizatorului principal, clubul Hatters Motorsport. Raliul a fost anlaut din cauza lipsei de implicare a organizatorului principal, clubul Hatters Motorsport condus de Norris Măgeanu. Discuţiile cu cei de la compania de drumuri pentru asfaltarea proţiunii au avut loc destul de te2rziu, iar cei de la drumuri nu s-au mai eencadrat een termenul limită dat de federaţie. Este vorba de asfaltarea pe două probe speciale, unde nu s-au pus dece2t plombe şi nu se poate concura een siguranţă, a declarat Panţurescu.centr-un comunicat postat, marţi, pe site-ul oficial al Raliului Argeşului, Norris Măgeanu asigura că lucrărie vor fi termiante la timp şi competiţia se va putea desfăşura la data stabilită, răspunze2nd, astfel, unui ultimatum dat de FRAS prinvind eencheierea asfaltării traseului pe2nă marţi, la ora 19.00: Vreau sa clarific situaţia traseului de concurs din zona Transfăgărăşanului. Decopertările din zona probelor PS 3 si PS 5(cele care au atras atenţia reprezentanţilor federaţiei) sunt făcute een zilele de joi şi vineri de către echipele de asfaltatori şi reprezintă lucrări care se finalizează een cateva ore. Nu este sub nicio formă de luat een calcul anularea Raliului Argeşului, een cel mai rău caz se va scurta proba PS 4 cu un număr de aproximativ 10 km. Trebuie să se ţină cont că s-a intervenit pe o suprafaţă de peste 60 de km liniari, pe un drum care nu a necesitat numai asfaltare, ci şi decolmatarea şanţurilor, reparaţii ale podurilor şi zidurilor de protecţie şi multe alte lucrări .

  2. e foarte tare pe transfagarasan va spun din propia experienta ca e foarte tare